(video) Primul dosar pe numele lui Viorel Morari, trimis în judecată. Fostul șef al PA este cercetat într-un nou dosar pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia a oferit detalii din dosarul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Potrivit procurorului general, fostul șef al PA este cerecetat penal și pentru îmbogățire ilicită, dar și spălare de bani într-un nou dosar pornit pe numele acestuia, iar astăzi procurorii vor cere prelungirea arestului cu încă 30 de zile.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit mai multe materiale jurnalistice. El a fost deja audiat și recunoscut în calitate de bănuit.

„În perioada 2012-2019, părinții procurorului, neavând alte surse de venit decât cele indicate oficial, aflându-se permanent în țară, au achiziționat patru imobile în Chișinău de peste 179 de mii de euro (...) Mama procurorului a intrat în posesia a 25 de terenuri agricole și pentru construcții, estimate la 28 mii de euro. Fratele acestuia a cumpărat/primit ca donație 87 de terenuri cu destinație agricolă și de construcție cu suprafața totală de 85 de hectare, o casă de 93 metri pătrați. Totodată, fostul șef al PA și soția sa, la fel procuror, nu dețin în proprietate niciun bun imobil. Până și automobilele pe care le folosesc începând din 2014, creându-se intenționat aparența că este cel mai sărac și modest procuror din țară”, a declarat șeful Procuraturii Generale.

În prezent, Viorel Morari se află în arest preventiv, fiind cercetat într-un dosar legat de fals în acte publice, abuz în serviciu și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire.

Paralel, Morari este vizat și în alte câteva procese penale, gestionate de Procuratura Generală, despre care vă vom informa suplimentar, la moment, divulgarea anumitor date fiind în defavoarea anchetei.


Pub