(video) Mișcarea politică „Unirea” cheamă la dialog partidele de dreapta: „Să excludem atacurile reciproce și să stabilim o strategie comună”

Mișcarea politică „Unirea” a lansat un apel către liderii PUN, PLDM, Platforma DA și PAS pentru a se așesa la o masa de negocieri privind comasarea forțelor unioniste și pro-europene în vederea următoarelor alegeri ce vor avea loc în Republica Moldova.

Foto: captură video/realitatealive.md

„Venim cu inițiativa de a avea un dialog permanent dintre partidele unioniste și partidele pro-europene, în așa fel ca fim pregătiți pentru toate alegerile pe care le vom avea în față. Fie că este vorba că avem alegeri prezidențiale, locale sau parlamentare. De ce? Pentru că doar împreună, unioniștii și pro-europenii, putem asigura acel val de a asigura direcția corectă de dezvoltare. Noi dorim unirea, ei doresc integrarea în UE”, a declarat liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Totodată, unioniștii spun că își lansează apelul ca să motiveze cetățenii să iasă într-un număr cat mai mare la vot.

„În cazul în care ne atacăm reciproc, căutăm diferite motive de a nu discuta și colabora, aceasta demotivează cetățenii”, a mai adăugat Chirtoacă.

În acest sens, membrii mișcării „Unirea” se arată convinși că prin consolidarea forețelor unioniste și de dreapta, în cadrul elegerilor prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul acestui an, va câștiga un candidat pro-european.

Deocamdată, nici un partid din cele vizate nu a comentat apelul unioniștilor.


Pub