Andrei Năstase: Timpul sacrificiilor unilaterale… expiră, cumva. Textul Pactului de neagresiune al PAS l-am văzut astăzi, în presă

Liderul Platformei DA a recunoscut că în ultima perioadă, din „motive obiective, dar și subiective”, nu din vina formațiunii pe care o conduce, dialogul cu cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate a fost mai mult lipsă. Andrei Năstase a confirmat că s-a văzut ieri cu Maia Sandu, dar nu prea știe detalii despre Pactul de neagresiune despre care anunță PAS că l-a propus spre discuții.

Foto: UNIMEDIA

„Am discutat realitățile din Republica Moldova, iar acest Pact de neagresiune nu a fost un subiect detaliat. Nici nu știam despre ce este vorba, nu am văzut acest text, astăzi în presă l-am văzut, pe surse, nu pe surse”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit liderului Platformei DA, principalul subiect de discuții cu lidera PAS a fost candidatul unic al dreptei la alegerile prezidențiale din toamna lui 2020.

„De 30 de ani, la Chișinău, se discută despre funcții, persoane politice, sondaje și deloc despre valori, principii, proiecte strategice în beneficiul țării. Noi ne dorim alegerea unui președinte al tuturor cetățenilor și nu unul al intereselor străine, indiferent care ar fi acestea. Platforma DA vrea să realizeze o unitate solidă a tuturor forțelor pro-europene, pentru că alegerile din toamna acestui an nu pot fi câștigate decât dacă se vor alinia în spatele unui proiect de țară”, a menționat Năstase.

Cât despre Pactul de neagresiune, despre care a anunțat PAS că ar fi fost discutat între Maia Sandu și Andrei Năstase la întrevederea de ieri, liderul Platformei DA spune că nu prea știe despre ce este vorba.

„Avem nevoie de un așa pact, atunci când această agresiune există. Platforma DA a pus mereu mai presus de orice dialogul și compromisul în interesul cetățenilor. Am pus în față viitorul tinerilor. Nu ne-am preocupat de viitoarele alegeri, ci de următoarele generații”, a spus Andrei Năstase.

„Cu pact de neagresiune umbla și Igor Dodon în 2016, spunând că nu este agresor. Dacă sunt subiecte pe care nu am fost de acord și spunem adevărul cu cedarea guvernării, cu lucrurile din cadrul blocului, când răspundem civilizat și liniștit la această întrebare este un adevăr, adevărul nu poate fi considerat agresiune și nu poate fi ascuns sub preș”, a adăugat și deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari.

Andrei Năstase a spus că încă așteaptă ca partidele democratice să răspundă pozitiv la apelul privind înaintarea unui candidat apolitic, comun, la alegerile prezidențiale, menționând că „timpul sacrificiilor unilaterale, din partea Platformei DA, expiră, cumva”.


Pub