(stop cadru) Maia Sandu, către Vlad Filat: „Где деньги?”

Lidera PAS are o singură întrebare pentru fostul prim-ministru, Vlad Filat, când va întoarce în buget „banii furați”.

Foto: UNIMEDIA

Întrebarea a fost adresată lui Vlad Filat la emisiunea în limba rusă de la Jurnal TV, „О нас” (n.r. „Despre noi”):

„Где деньги? (n.n. „unde-s banii?”)”, a întrebat Maia Sandu.

„Nu a întors un cent din banii care i-a furat. Singura întrebare este când va întoarce banii în buget, pentru că sunt foarte multe documente care demonstrează că i-a furat”, a spus lidera PAS.

Maia Sandu a fost ministră a Educației în Guvernul condus de Vlad Filat , în perioada 2012-2015.

Pe 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate. Vlad Filat a declarat atunci că se aștepta la un asemenea scenariu și a lăsat să se înțeleagă că acesta este orchestrat de către prim-vicepreședintele PD de atunci, Vlad Plahotniuc.

Vlad Filat a fost învinuit de trafic de influență şi corupere pasivă, iar la 27 iunie 2016 a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Pe data de 9 ianuarie 2019, CtEDO a decis examinarea cererii depuse de Vlad Filat în regim prioritar. Politicianul s-a plâns la CtEDO de încălcarea dreptului la libertate şi siguranţă, dar şi de încălcarea dreptului la viaţă privată. După examinare, CtEDO a redus pedeapsa cu 685 de zile, adică un an şi zece luni.

Vald Filat a fost eliberat înainte de termen, pe 3 decembrie 2019.


Pub