„Almanah Politic 2019” - lansat! Publicația a ajuns la primul jubileu

„Almanah Politic 2019” – produs al Companiei de consultanță și comunicare Poliexpert și al portalului de știri Tribuna, a fost lansat, ieri-seară, în cadrul unui eveniment special, care a întrunit numeroși politicieni, demnitari de stat, oameni de afaceri, analiști și jurnaliști. Publicația a ajuns la cea de-a cincea ediție.

Foto: tribuna.md

Igor Volnițchi, directorul Companiei Poliexpert, a declarat că în toți acești ani s-au depus mari eforturi pentru a scrie istoria politică a țării, dar și că anul 2019 a fost unul complicat din punct de vedere politic. „Peste ani, specialiştii în istorie politică vor da cel mai corect verdict al anului 2019. Dar, deja la această etapă, se poate de spus că, alături de 1999, 2009 şi 2015, acesta a fost unul dintre cei mai grei ani politici pentru Republica Moldova”, a spus fondatorul „Almanahului Politic”.

Igor Volnițchi / Sursa:tribuna.md
Almanah Politic 2019 / Sursa:tribuna.md

Totodată, Volnițchi a adus mulțumiri partenerului general al publicației – Zona Economică Liberă „Bălți”, care, timp de 3 ani, a fost alături pentru tipărirea revistei, dar și tuturor celor care se regăsesc în paginile „Almanahului Politic” și care sunt și au fost alături de echipa Poliexpert, în toți acești ani.

Almanah Politic 2019 / Sursa:tribuna.md

Lilia Gurez, vice-directorul Companiei Poliexpert, a declarat: „„Almanahul politic” a ajuns la cea de-a cincea ediţie, jubiliară, de aceea ne-am dorit ca să fie şi mai bună decât precedentele, ca în paginile sale să se regăsească şi mai multă informaţie utilă, atât pentru noi, contemporanii, cât şi pentru generaţiile viitoare. Ne-am străduit ca în „Almanahul politic 2019”, de rând cu vechii actori şi parteneri, să se regăsească şi noi nume, noi branduri. Este o ediție care ne inspiră și mai multă încredere în viitor, iar, la 5 ani de la scoaterea de sub tipar a primei publicații, putem afirma cu mândrie că, împreună am reușit să scriem, în premieră, istoria politică a țării, care, cu siguranță, va fi utilă viitoarelor generații”.

Marin Ciobanu / Sursa:tribuna.md

Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere „Bălţi”, s-a declarat bucuros de faptul că poate contribui la scrierea istoriei țării, deja de 3 ani. „Împreună cu echipa „Almanahului politic” am decis să „încălcăm” o tradiţie nescrisă, astfel că Zona Economică Liberă „Bălţi”, administrator al căreia am onoarea să fiu, devine pentru al treilea an consecutiv partener general al ediţiei anuale de istorie politică a ţării. De ce am încălcat această tradiţie? În primul rând, pentru că „Almanahul politic” este o ediţie unică şi foarte necesară Republicii Moldova, iar un parteneriat care porneşte de la necesitatea de a documenta pas cu pas istoria politică a ţării este unul nobil şi care îţi dă motiv să te simţi mândru de faptul că faci un lucru bun pentru generaţiile viitoare. În al doilea rând, pentru că, studiind puţin „istoricul” relaţiilor dintre alte echipe ce editează ediţii anuale şi partenerii lor generali, am depistat un fel de stabilitate care durează de ani de zile”, a subliniat Ciobanu.

Almanah Politic 2019 / Sursa:tribuna.md

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon – prezent în paginile tuturor celor cinci ediții, a felicitat echipa pentru idee, curaj și pentru munca depusă timp de 5 ani. „Mulțumesc echipei pentru ceea ce face pentru Republica Moldova. 2019 a fost un an greu și mă bucur că sunt așa experți care monitorizează toate evenimentele și ne aduc aminte despre ce și cum a fost. Nu toți își asumă asemenea risc și responsabilitate. E o muncă enormă şi grea, dar marii beneficiari, cu siguranţă, vor fi generațiile viitoare, care, judecând în baza faptelor expuse în „Almanahul politic”, vor da cele mai corecte aprecieri acţiunilor, prestaţiei politicienilor de astăzi”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon / Sursa:tribuna.md
Almanah Politic 2019 / Sursa:tribuna.md

„Almanah Politic 2019” are 368 de pagini. Tirajul e de 1000 de exemplare, iar o parte din acesta, tradițional, este donat bibliotecilor din țară.


Pub