Surpriză pentru îndrăgostiții anului 2020: cină seducătoare cu nuanțe digitale

Iubirea poate fi sărbătorită oricând, însă, dacă tot avem o zi specială în care putem celebra odată cu milioane de îndrăgostiți de pe planetă, de ce să nu profităm? De Valentine’s Day sau de Dragobete îți poți demonstra încă o dată sentimentele față de persoana iubită, gătind o cină romantică, în confortul propriei locuințe. Iar în 2020 totul e simplu și rapid, cât ai face „click”, datorită cumpărăturilor online.

Acum că ai optat pentru o cină delicioasă în cadru intim, nu mai pierzi timpul în trafic și eviți aglomerația, mai rămâne o singură întrebare: ce să gătești? Îți oferim câteva idei de produse și combinații gastronomice, pe care le poți găsi ONLINE la METRO și care vor impresiona, garantat!

Carne de vită și vin roșu

O friptură de vită bine gătită este extrem de fragedă și suculentă. Acest tip de carne este sănătos, fiind o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive. Preparată la cuptor sau la grătar, carnea de vită este o alegere clasică pentru o cină ușoară și savuroasă.

Potrivit somelierilor, aceasta se asociază perfect cu un vin roșu sec, precum cel de Fetească neagră sau Shiraz, care sunt variante ideale pentru un steak fraged sau un antricot la cuptor. Carnea mai slabă se combină ușor cu un Pinot Noir, iar carnea bine rumenită cere un vin mai dulceag din soiuri de Cabernet Sauvignon.

Pește proaspăt și vin alb

O cină bazată pe pește este întotdeauna o opțiune de efect, deoarece peștele este sănătos, nutritiv și se gătește extrem de ușor. Combinat cu vinul potrivit, peștele oferă arome deosebite. Acesta face cuplu perfect cu vinurile albe seci ca Chardonnay, Riesling, Fetească regală și Sauvignon Blanc. Somelierii mai spun că aceste soiuri sunt potrivite și pentru rețetele cu fructe de mare, ideale pentru o cină specială.

Verdețuri și legume

Felurile principale trebuie completate cu salate și verdețuri aromate, care îmbunătățesc digestia și oferă o experiență culinară deosebită. Frunzele de rucola, spanac sau valeriană sunt doar câteva opțiuni potrivite pentru o cină sănătoasă. Combinarea acestora cu roșii cherry, ardei Kapia sau gogoșari va transforma preparatele într-un cocktail de culori și vitamine, potrivit pentru o cină ușoară.

Cașcavaluri și fructe proaspete

Brânzeturile oferă o alură festivă meselor. Cu un aer boem, acestea au un gust rafinat, fiind în același timp pline de minerale și substanțe nutritive. Cașcavalul olandez, brie, parmezanul, mozzarella sunt câteva sugestii care îți pot îmbogăți masa de sărbătoare. Acestea pot fi combinate cu vinuri delicate, dar și cu fructe proaspete, în special cu struguri.  La o asemenea ocazie, în listele de cumpărături ale amorezilor se regăsesc și fructele cu efect afrodiziac, precum ananasul, căpșunile, avocado și bananele.

La METRO, cu un singur click, produsele alese din „rafturile virtuale” vin direct acasă. Aici găsești tot de ce ai nevoie, atât pentru o cină romantică, cât și pentru necesitățile locuinței tale. Pentru că prețuiește timpul tău liber, rețeaua de magazine a lansat serviciul „Comandă online”. Cumpără ingredientele necesare pentru o cină delicioasă, dar și alte bunătăți de pe site-ul metro.md. Acum ai la dispoziție o diversitate mai mare de articole, numărul produselor din catalogul online fiind mereu în creștere. Umple-ți coșul virtual cu bunătăți și surprinde-ți persoana iubită!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.