(foto) Azi a fost a lui, mâine poate fi a ta! Cum vântul puternic i-a adus neplăceri unui automobilist din Chişinău

Dacă urmăriţi activ ştirile, inclusiv prin aceeaşi reţea de socializare Facebook, cel mai probabil aţi aflat că din această dimineaţă a fost emisă o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă pentru întreg teritoriul ţării. Pentru cei care nu au observat alerta, timpul de afară le mai poate oferi un indiciu cu referire la acest lucru.

Avertizarea meteorologilor este valabilă deocamdată până la ora 21:00 din seara zilei de astăzi şi prevede în perioada indicată intensificări ale vântului sudic în rafale de până la 15-20 m/s. În acest caz, sinopticienii atenţionează mereu despre unele riscuri care pot avea loc şi anume: posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii (posibil din cauza ruperilor de cabluri sau prăbuşirii de piloni), se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi; este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii, etc.

Acelaşi Serviciu Hidrometeorologic de Stat recomandă mereu în cazul unei avertizări de vânt puternic, în special pentru automobilişti, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî! Un şofer, care nu a fost la curent cu avertizarea meteo sau nu a dorit să ţină cont de aceasta, deja a păţit-o, lăsându-şi maşina parcată la marginea bd. Gagarin, în preajma Gării Feroviare. O creangă de dimensiuni generoase a căzut de la înălţime şi s-a prăbuşit peste posteriorul sedanului. Pagubele urmează a fi estimate.

Aveţi dar grijă unde vă lăsaţi maşinile după orele de muncă şi peste noapte!

FOTO: facebook.com/alexandr.frantsuzov1

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi:

(foto) Primul accident cu un Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+. A doborât şi a rupt un copac

(video) Incident neplăcut pentru un şofer din sectorul Ciocana: I-a căzut un copac peste maşină

https://autoblog.md/foto-un-sofer-din-chisinau-primit-o-compensatie-pentru-masina-distrusa-de-un-copac/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/