BMW introduce motorizarea mild hybrid xDrive40d pentru noile X5 şi X6

BMW va începe din primăvara acestui an să introducă în forţă tehnologia mild hybrid pe o serie din modelele pe care le are în gamă şi printre primele se numără SUV-urile X5 şi X6 de nouă generaţie. Tehnologia îşi face debutul pe aceste modele în cadrul noii motorizări turbo diesel xDrive40d!

Aceeaşi combinaţie de agregate electrice se va găsi şi pe toate variantele 320d, inclusiv cele cu tracţiune integrală xDrive, dar şi pe SUV-urile X3 xDrive20d şi X4 xDrive20d, însă acestea vor avea la bază un turbo diesel de 2.0 litri.

Anterior, din toamna lui 2019, BMW a lansat pentru prima dată tehnologia mild hybrid pentru patru variante ale modelului 520d.

Noile BMW X5 xDrive40d şi BMW X6 xDrive40d vor fi lansate pe piaţă cu un nou motor diesel cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri, dezvoltat special pentru a funcţiona în tandem cu un demaror-generator de 48 V. Tehnologia BMW TwinPower Turbo prezentată pe noul propulsor cuprinde un sistem de turbocompresie în două etape și sistem de injecție directă a combustibilului Common Rail.

Caracteristicile de răspuns spontan ale sistemului de supraalimentare sunt îmbunătățite de geometria variabilă a turbo compresorului pentru etapele de înaltă și joasă presiune. Cu până la 10 injecții per ciclu, injectoarele livrează combustibil în camerele de ardere la o presiune de până la 2.700 bar. Noul senzor de presiune integrat în injector asigură o dozare excepțional de precisă, precum și o economie de combustibil favorabilă și o combustie curată drept rezultat.

Noul motor diesel dezvoltă un cuplu maxim de 700 Nm, devenind disponibil între 1.750 și 2.250 rpm. Motorul atinge o putere maximă de 340 CP la 4.400 rpm. Indiferent dacă este pe drum sau pe teren accidentat, puterea este transferată în noul BMW X5 xDrive40d și în noul BMW X6 xDrive40d printr-o transmisie Steptronic cu 8 trepte și un sistem de tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive, care, datorită accentului pus mai mult pe tracţiunea spate, îmbunătățește agilitatea în timpul virajelor dinamice.

Tratarea gazelor de eșapament NOX în două etape, care a fost introdusă ca o caracteristică standard pentru modelele diesel în 2012, a fost dezvoltată în continuare. Această componentă, care este aproape de motor, cuprinde acum un convertizor catalitic de oxidare și un strat SCR pe filtrul de particule. Pentru reducerea optimă a emisiilor de oxid de azot, a fost integrată o a doua unitate de dozare la ieșirea sistemului SCR. Prin urmare, noul BMW X5 xDrive40d și noul BMW X6 xDrive40d respectă deja reglementările obligatorii ale standardului de emisii Euro 6d, care nu vor intra în vigoare până la începutul anului 2021.

https://autoblog.md/video-test-drive-cu-noul-bmw-x5-in-drum-spre-geneva/

(video) Noul BMW X6 poate fi comandat în Moldova! Care sunt preţurile pentru patru modele disponibile

Noul motor turbo diesel este asistat de demarorul-generator de 48 volți al sistemului mild hybrid. Acesta produce suplimentar până la 11 CP şi răspunde atât de furnizarea spontană a puterii, cât și de eficacitatea sistemului de propulsie per general. Impulsul electric de putere îmbunătățește dinamica la pornirea de pe loc și în timpul accelerațiilor din mers. Prin urmare, noile modele sunt capabile să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 5.5 secunde, în drum spre o viteză maximă de 250 de km/h!

Datorită puterii electrice suplimentare, motorul cu ardere este capabil să funcționeze în mod frecvent frecvent într-un interval de încărcare optimizat în eficiență, reducând astfel piscurile de consum. Demarorul-generator obține energia necesară dintr-o baterie de 48 de volți, care asigură de asemenea toate funcțiile electrice responsabile de conducere cu ajutorul unui sistem electric de 12 volți. Bateria se încarcă prin energia recuperată în timpul fazelor de accelerare și frânare și, de asemenea, printr-o creștere a punctului de încărcare a motorului cu combustie internă.

Confortul la rulare beneficiază, de asemenea, semnificativ de tehnologia mild hybrid. Efectul de susținere al demarorului-generator facilitează reacții de schimbare a sarcinii extrem de rapide și confortabile. Mai mult decât atât, puternicul generator asigură pornirea și reluarea spontană și cu vibrații reduse a motorului cu ardere atunci când se utilizează funcțiile Auto Start Stop și se rulează din inerţie la ralanti. Ca rezultat, este posibil, de asemenea, nu numai de deconectat complet motorul în timpul rulării din inerţie, dar oprirea sa completă, toate componentele electrice continuând să funcţioneze datorită tehnologiei mild hybrid. Pentru a utiliza acest efect de economisire cât mai des posibil, funcția de rulare prin inerţie optimizată în confort nu mai este disponibilă doar în modul ECO-PRO, ci și în modul COMFORT.

BMW anunţă că va începe să vândă noile BMW X5 xDrive40d şi BMW X6 xDrive40d din luna mai a acestui an şi anunţă un consum mixt şi o cantitate mixtă de emisii de: 6.4 – 5.9 l/100 km // 167 – 154 g/km şi 6.2 – 5.8 l/100 km // 164 – 153 g/km respectiv.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Cel mai ieftin BMW X5 nou poate fi comandat în Moldova, alături de cel mai scump şi cel plug-in hybrid

(foto) Noul BMW X6 a ajuns în Moldova: Cinci motive pentru care trebuie să mergi să-l vezi

(video) Noul M3 se reţine să apară. Cât costă în Moldova deocamdată cel mai puternic BMW Seria 3

Cmentariile sunt închise