(foto) Noul CUPRA Leon se prezintă deja peste o săptămână, alături de alte două maşini

Noul CUPRA Leon, versiunea de performanţă a noii generaţii SEAT Leon, dar realizată ca model al noului sub brand CUPRA, va fi arătat peste o săptămână şi două zile – la 20 februarie. În această zi compania îşi va deschide garajul pentru a arăta noua familie de maşini ce include atât modele stradale, cât şi de curse.

Teaser oficial

Noul CUPRA Leon va fi primul Leon care va purta ecusonul CUPRA și va fi cel mai uimitor care va ieși de pe linia de producție, totuşi fiind destinat să stabilească standarde și în multe alte moduri. De la designul care îl diferențiază de concurență până la gama sa de propulsoare de înaltă performanță, noul CUPRA a fost dezvoltat pentru a deveni un punct de referință în segment.

“Leon CUPRA a fost un bestseller, cu aproape 44.000 de unități vândute din ultima generație. Odată cu lansarea noului CUPRA Leon, vom consolida marca CUPRA, oferind o nouă identitate unei mașini foarte emblematice”, a declarat Wayne Griffiths, CEO-ul brandului.

Producătorul auto spune că pe lângă automobilul în caroserie hatchback, noul CUPRA Leon va exista într-o variantă Sportstourer (break), în calitate de automobil competițional în campionate de turisme CUPRA Leon Competición, dar şi în calitate de maşină electrică de curse sub forma noului CUPRA e-Racer.

Mai mult, spaniolii anunţă că noul CUPRA Leon va fi primul Leon care va folosi o unitate de propulsie plug-in hybrid de înaltă performanţă! Deoarece noul SEAT Leon este construit pe baza platformei pe care o are noul VW Golf şi Skoda Octavia, de aici rezultă faptul că modelul CUPRA Leon va folosi unitatea de propulsie care se va găsi şi pe noua Octavia RS, cu minim 245 de CP! Respectiv, este posibil ca şi unul dintre derivatele Golf-ului german să o preia!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise