‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Republica Moldova ar putea fi construit un parc eolian, ce ar asigura 15%...

În Republica Moldova ar putea fi construit un parc eolian, ce ar asigura 15% din consumul anual de energie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președintele țării, Igor Dodon, a avut marți, 11 februarie o întrevedere cu Ana Maria Mihaescu, consultant al firmei Energo Continent, care dezvoltă un parc eolian de 120 de MW în sudul Republicii Moldova, comunică Serviciul de presă al Președinției.

Proiectul a fost inițiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC – divizia de investiție a Băncii Mondiale și are ca scop producerea energiei eoliene. Producția anuală a acestui proiect poate asigura circa 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

FOTO: facebook/Igor Dodon

Energo Continent, în cazul în care va primi confirmarea că proiectul se încadrează în continuare în Strategia energetică a Republicii Moldova, va finaliza demersurile de atragere a investitorilor strategici în finanțarea și implementarea proiectului.

Igor Dodon a salutat intențiile investitorului, menționând interesul Moldovei pentru promovarea proiectelor de energie regenerabilă. În acest context, șeful statului a dat asigurări că va susține realizarea acestui proiect.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›