Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.02.2020

O delegație a Republicii Moldova participă la cea de-a 43-a sesiune a Consiliului Guvernatorilor Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă

O delegație a Republicii Moldova, condusă de către Mihail Machidon, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, participă, în perioada 11 – 12 februarie, la cea de-a 43-a sesiune a Consiliului Guvernatorilor Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), ce are loc la Roma, Italia. Evenimentul se desfășoară cu genericul „Investiții în sistemele alimentare durabile și reducerea foametei până în 2030”.

În cadrul evenimentului, Mihail Machidon, a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale a Poloniei, Jan Krzysztof Ardanowski. În cadrul acesteia a fost discutată cooperarea moldo-polonă în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale. În context, au fost apreciate rezultatele obținute în urma conlucrării bilaterale. Totodată, s-a discutat și despre aprofundarea relațiilor în domeniul agriculturii și dezvoltării regionale, prin inițiarea de noi proiecte între cele două state.

Mihail Machidon i-a lansat o invitație ministrului Agriculturii și Dezvoltării Regionale a Poloniei, Jan Krzysztof Ardanowski, de a vizita Republica Moldova, ce a fost acceptată.

Amintim că pe parcursul cooperării, IFAD a susținut Republica Moldova cu șapte programe importante în valoare de peste 130 mln. dolari SUA. În prezent, Republica Moldova se afla în proces de negociere a unui nou Acord de finanțare cu IFAD în sumă de 26 mln. dolari, ce urmează a fi implementat pe parcursul anilor 2020-2026, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus