(video) Igor Dodon, către ambasadorii moldoveni: „Nu sunteți la odihnă în afara țării, la un loc mai călduț”

Șeful statului a atenționat ambasadorii Republicii Moldova în străinătate, convocați astăzi la ședința Colegiului lărgit al Ministerului de Externe, să își îmbunătățească activitatea. „Nu sunteți la odihnă, nici la pensie”, a spus Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit șefului statului, mai mulți ambasadori au fost numiți până acum pe criterii politice și au fost „porta-voce a partidelor”, în loc să promoveze interesele Republicii Moldova.

„Funcția de ambasador nu este de a trimite pe cineva la pensie, la odihnă sau la sanatoriu, la un loc mai călduț. Noi așteptăm rezultate de la fiecare ambasador. Nu sunteți la odihnă în afara țării și trebuie să facem o analiză câți investitori ați atras în Republica Moldova și care e dinamica schimbului comercial, nu fiecare va avea cu ce se lăuda”, a declarat președintele țării.

Potrivit lui, urmează să fie abordată și problema oficiilor ambasadelor țării noastre în străinătate, pentru care se achită 200-300 de mii de Euro anual pentru chirie. „Mai bine de luat ceva în credit și se răscumpără în aceeași perioadă”, a adăugat Igor Dodon.

Ambasadorii nu au comentat afirmațiile președintelui. Aceștia au fost convocați la ședința Colegiului lărgit al MAEIE, care nu s-a mai întrunit de 10 ani.


Pub