(video) Un pranker rus, arestat după ce s-a prefăcut bolnav de coronavirus și a provocat panică în metroul din Moscova

Un pranker rus riscă să petreacă următorii cinci ani după gratii după ce a provocat panică în metroul din Moscova, prefăcându-se bolnav de coronavirus doar pentru aprecieri pe rețelele de socializare, scrie Russia Today.

Foto: rt.com

Tânărul a intrat în metrou îmbrăcat într-un costum negru și cu o mască. El a mers prin vagoane pe una dintre cele mai aglomerate linii iar la un moment dat, s-a prăbușit brusc pe podea și a îneput să simuleze o agonie. Câțiva tipi s-au grăbit să-i sară în ajutor, după care au fugit dinspre el, strigând panicați „Coronavirus! Coronavirus!”

Incidentul a avut un efect puternic asupra celorlalți pasageri, care au ieșit în grabă din tren imediat ce acesta a ajuns în stație, ceea ce a creat un pericol major de ambuscadă și răniri.

Întreaga scenă a fost filmată. Totul s-a dovedit a fi o farsă pusă la cale de un vlogger rus pe nume Karomat Dzhaborov. Imaginile postate online acum câteva zile au fost vizionate inclusiv de poliţiști care l-au arestat pentru tulburarea ordinii publice și declanşarea panicii în spaţiul public.

Dzaborov s-a prezentat singur la procuratură după ce a aflat de acuzațiile împotriva sa. Acesta este învinuit de huliganism, care este o infracțiune gravă, pedeapsa maximă fiind de cinci ani de închisoare sau amenzi majore. Doi dintre complicii săi au fost, de asemenea, reţinuţi de poliţie.

Avocatul vloggerului a declarat că clientul său nu s-a așteptat ca clipul său să aibă consecințe atât de grave. Potrivit lui, intențiile lui Dzhaborov au fost bune. „Scopul a fost de a atrage atenția publicului asupra lipsei măștilor pentru față; la problema coronavirusului și la necesitatea oamenolor de a se proteja cu măști”, a explicat el.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, timp în care anchetatorii urmează să adune probe și să analizeze gravitatea infracțiunii. Complicii săi au interdicție de a părăsi localitatea în care trăiesc, iar calculatoarele și smartphone-urile cu dovezi au fost confiscate de oamenii legii.

Până în prezent, în Rusia au fost înregistrate doar două cazuri de coronavirus. Ambii pacienți sunt cetățeni chinezi care au ajuns recent în țară.


Pub