UE a aprobat planul României de a sprijini crearea unei reţele naţionale de staţii de încărcare pentru maşini electrice

Comisia Europeană a aprobat pozitiv o schemă de sprijin public prin care România va primi 53 de milioane euro şi ulterior le va acorda sub formă de granturi celor care se vor implica în construcţia de stații de reîncărcare a vehiculelor electrificate!

Astfel, până la mijlocul deceniului, vecinii noştri ar urma să aibă o reţea naţională de staţii, astfel încât exploatarea de maşini cu emisii reduse nu va mai constitui o problemă.

Foto: automotive-today.ro

Comisia Europeană a concluzionat că măsura planificată de România pentru a susține crearea unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice respectă normele UE privind ajutoarele de stat. Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, fără a distorsiona în mod nejustificat concurența pe piața unică.

"România va contribui la combaterea schimbărilor climatice, în conformitate cu obiectivele stabilite de Pactul ecologic european. Această schemă va reduce emisiile nocive generate de autovehicule și va îmbunătăți sănătatea cetățenilor, fără a distorsiona în mod nejustificat concurența”, a declarat vicepreședintele executiv Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub