/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/FOTO VIDEO/ Polițiștii de patrulare din Chișinău, în haine noi. Reacția unui fost adjunct al IGP

missing
11 februarie 2020, ora 12:06

În vestă reflectorizantă de culoare azuriu intens. Așa îi vom putea vedea de azi înainte pe polițiștii de patrulare din Chișinău. Noile schimbări se pare că l-au indignat pe fostul şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie Serghei Diaconu.

Să-mi spună cineva că e o glumă… Și cum rămine cu HG nr 284? Nu am văzut să fie modificată, abrogată. Acum vom avea polițiști îmbrăcați tărcat, din aceleași subdiviziuni dar în uniforme diferite, culori diferite etc? Așa ceva nu am văzut nici într-o țară”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat emis de INP, noile uniforme ale polițiștilor a fost o donație primită în urma unor relații de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din străinătate, în cadrul parteneriatului dintre Ministerul de Interne al Republicii Moldova şi instituția omoloagă din Franța.

„Această donație presupune un lot de echipamente din partea Jandarmeriei naţionale franceze care de astăzi sunt utilizate de inspectorii de patrulare din cadrul INP”, se arată în comunicat.

În următoarele zile aceste uniforme noi vor ajunge și la agenții de patrulare din teritoriu.

Echipamentele au fost ajustate conform normelor de dotare și echipare a angajaților din cadrul MAI, cu aplicarea însemnelor distinctive ale Poliției Naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram