‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn 2019, Rusia a exportat cea mai mare cantitate de cartofi din istoria sa....

În 2019, Rusia a exportat cea mai mare cantitate de cartofi din istoria sa. Moldova în lista primelor 3 țări importatoare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai mulți ani la rând, Polonia a fost unul dintre cei mai mari exportatori de cartofi în Rusia, livrând atât tuberculi în stare proaspătă, cât și cartofi congelați. Cu toate acestea, odată cu introducerea așa-numitelor „anti-sancțiuni” de către Rusia, livrarea cartofilor a căzut sub interdicție, iar Rusia a început să importe cartofi din alte țări. Totuși, potrivit comercianților, cartofii polonezi au continuat să fie livrați pe piața rusă, dar deja ca fiind din Belarus, scrie East-fruit.

În ultimii ani, situația pieței s-a schimbat. Producția internă de cartofi în Rusia a continuat să crească, iar prețurile au scăzut. În 2018, în Europa au fost înregistrate condiții meteorologice atipice, în urma cărora producția a scăzut brusc în toate cele mai mari țări producătoare de cartofi, precum Olanda, Germania, Belgia, Polonia și altele. Totuși, această problemă nu a afectat Rusia, unde producția a continuat să crească, iar prețurile să scadă.

În 2019, prețurile pentru cartofi și legume tradiționale în Rusia au scăzut la un nivel critic, iar acest lucru a făcut ca producătorii ruși să caute noi piețe. În general, în 2019 Rusia a exportat un volum record de cartofi din istoria sa – 258 mii tone, iar Moldova se află în top 3 principalii importatori, după Ucraina și Azerbaijan.

Polonia s-a dovedit a fi una dintre noile piețe. Drept urmare, deja în sezonul 2019/20, Rusia a trimis consumatorilor polonezi primele loturi de cartofi comercializabili, iar acest lucru este cu adevărat istoric. Până la urmă, Polonia a fost, timp de mai mulți ani, principalul furnizor de cartofi ieftini și destul de calitativi pe piețele Europei de Est. Pe lângă cartofi, Rusia a exportat mai mult de 3,8 mii tone de ceapă în Polonia în 2019.

Până în prezent, furnizarea de cartofi către Polonia din Rusia este încă destul de fezabilă, deoarece prețurile pentru cartofii din Rusia sunt acum de aproape două ori mai mici decât în Polonia. Însă, scăderea accentuată a prețurilor cartofului în Polonia în prima săptămână a lunii februarie 2020 a făcut ca aceste livrări să fie mai puțin atractive.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›