În atenția tuturor agenților economici: Cum trebuie să fie sistemul antiincendiu pentru a corespunde normativelor noi

Conform actului normativ publicat în monitorul oficial nr. 256-259, art. 1390, de la 16 august 2019, prevederile legale referitoare la sistemele antiincendiu au fost modificate întroducându-se noi arii de autorizare și certificare.

Foto: Media Security

Aceste modificări sunt destinate atât clădirilor mari, cât și încăperilor mici, altfel spus, toți deținătorii de afaceri trebuie să se adapteze noilor cerințe.

La ce trebuie să atragem atenția atunci când vom instala un sistem antiincendiu sau îl vom verifica pe cel existent deja?

Cel mai important aspect ține de certificarea sistemelor instalate dar și a companiei care execută lucrările:

· Toate sistemele antiincendiu (și părțile sale componenete), trebuie să corespundă normelor de certificare europene: EN54.

· Întregul sistem proiectat trebuie să utilizeze cabluri făcute exclusiv din cupru și cu diametrul, minim, de 0,8mm.

· Sistemele autonome să lucreze, obligatoriu, 48 de ore de la deconectarea energiei electrice.

· Parcările interioare trebuie să fie dotate cu sistem de stingere incendiu cu apă etc

Foarte multe modificări au fost introduse și pentru clădirile unde fluxul de oameni este mare.

Deținătorii de afaceri sunt îndemnați să apeleze la companiile de securitate, certificate, pentru a verifica sistemul existent și a respecta noul regulament.

Prima companie care s-a adaptat la noile cerințe este Media Security, ce a anunțat colaborarea cu producători certificați, europeni și a organizat o conferință pentru toate companiile locale unde s-au discutat modificările legislative.

Media Security este distribuitorul oficial al sistemelor antiincendiu Cofem și Bosch, produse în Europa, iar experții care execută proiectarea și instalarea sistemelor de securitate, au fost instruiți și certificați pentru a executa lucrări complexe, conform normelor.

Toate prevederile, de fapt, vin să sporească gradul de siguranță pentru toți, atât deținătorii de afaceri, cât și utilizatorii casnici - pentru că este mai ușor să prevenim un accident decât să reparăm consecințele.

Vă îndemnăm să fiți precauți, iar dacă aveți nevoie de ajutorul experților din domeniu, îl puteți obține la numărul +373 69 870 803.


// console.log('no ads situation')