Fondatorul „Glorinal”, reținut de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență, apoi eliberat

Fondatorul unei companii de construcţii din capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ, informează un comunicat al CNA.

Foto: Glorinal

Surse din cadul Centrului Național Anticorupție, ar fi vorba de fondatorul companiei de construcții „Glorinal”, Vasile Chirică.

Omul de afaceri ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere tehnică şi că-i poate determina să urgenteze recepţionarea lucrărilor, efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1, chiar dacă acestea încă nu erau finalizate, fiind depistate numeroase încălcări. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins de la denunţător 1500 de euro.

După ce a fost audiat de procurori, Vasile Chirică și-a recunoscut vina pe deplin și a fost eliberat.

Procurorii l-au pus sub învinuire, obligându-l să nu părăsească ţara şi să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

În acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.


Pub