A lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului. Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a găsi șoferul vinovat

Poliția din raionul Rîșcani solicită ajutorul cetățenilor pentru identificarea conducătorului auto care ar fi tamponat un bărbat de 83 de ani în dimineața zilei de 9 februarie, anul curent.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat al poliției, corpul unui bărbat a fost depistat pe acostamentul traseului M-5 din satul Mihăilenii Noi, raionul Rîșcani, de către o femeie în jurul orei 07:00, care imediat a sesizat poliția.

Cadavrul bărbatului zăcea pe partea dreaptă a carosabilului din direcţia raionului Edineţ spre raionul Rîşcani, în afara trecerii pietonale, cu traume vizibile în regiunea capului, în rezultatul cărora, ar fi suvernit decesul.

Ca urmare a examinării medico-legale, s-a constatat faptul că bărbatul ar fi fost tamponat de o unitate de transport cu gabarit mare sau de remorca acestuia.

În acest caz a fost inițiat un proces penal în baza bănuelii rezonabile de săvârșire a infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport care a provocat decesul unei persoane, iar persoana culpabilă riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Poliția din Rîșcani solicită ajutorul cetățenilor pentru identificarea șoferului care a provocat accidentul, garantând confidențialitatea surselor de informare.

Orice declarație, înregistrare video sau suspecție poate facilita stabilirea persoanei culpabile și atragerea acesteia la răspundere juridică.


Pub