Igor Munteanu, despre relația Platforma DA/PAS: „Un anumit partid trece cu egoism nonșalant peste diferențele și sensibilitățile locale”

Relația dintre Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate s-a tensionat, după ultimele alegeri locale, iar disensiunile se fac tot mai simțite odată cu apropierea scrutinului parlamentar de la Hîncești, în care formațiunile și-au anunțat sprijinul pentru doi candidați diferiți. Mai mult decât atât, Platforma DA spune că nu mai este dispusă să facă cedări în cursa prezidențială, din toamna lui 2020, decât doar în favoarea unui candidat apolitic comun, în timp ce lidera PAS indică asupra candidaturii sale ca fiind „singura cotată cu șanse de sondajele credibile”.

Foto: UNIMEDIA

„În acest moment un anumit partid folosește foarte mult ratingul superior și sondajele care îl avantajează, adeseori trece cu egoism nonșalant peste diferențele și sensibilitățile locale. Chiar vineri, de exemplu, în Primăria Călărași a fost votat un viceprimar fără ca Platforma DA să fie consultată (...). Or, acest lucru nu se face. Sigur că sunt multe reproșuri și clar că ar trebui să existe mai multă comunicare (...). Dacă vom merge doar de pe segmentul în care ni se pare totul clar și totul așezat și avem nevoie de celălalt partener doar pentru ca să ne satisfacem orgoliile, cred că departe n-o să ajungem. Este clar însă că aceste partide în acest moment sunt partide cu interese distincte, cu viziuni distincte, cu principii distincte și aceste partide își tămăduiesc rănile după o experiență complicată în alegerile locale”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Igor Muntean, într-un interviu pentru europalibera.org.

Cât despre șansele la viață a apelului lansat de Platforma DA privind înaintarea unui candidat comun, apolitic la prezidențiale, deputatul a spus că „dincolo de partea emotivă ar trebui să existe și un plan de luptă”.

„Puterea unește, prin unitate putem să ne sporim forțele, dar niciodată nu trebuie să neglijăm interesele aliaților, ale partenerilor și niciodată nu trebuie să-i desconsiderăm pe cei pe care i-am folosit în alte campanii electorale”, a subliniat Igor Munteanu.

Ieri, Platforma DA a anunțat că susține candidatul independent în alegerile parlamentare de la Hîncești, Grigore Cobzac, care a fost exclus din PAS, după ce a anunțat că va participa la scrutin. Asta după ce formațiunea sa înaintase un alt candidat, fosta ministră a Justiției, decizie care a provocat nemulțumiri la nivel local.


Pub