Cazul copilului suspectat că s-ar fi îmbolnăvit de rujeolă, confirmat. Școala pe care o frecventează nu are autorizație sanitară

Cazul copilului de 8 ani, suspectat că s-ar fi îmbolnăvit de rujeolă, a fost confirmat la laborator. Totodată, săptămâna trecută, 14 persoane au fost diagnosticate cu gripă, 5 - cu tuberculoză, 111 - cu varicelă, iar doi chișinăuieni care au fost la odihnă în Bali s-au îmbolnăvit de febră hemoragică denga.

Cazul copilului bolnav de rujeolă, înregistrat la începutul săptămânii trecute, a fost confirmat în urma investigațiilor de laborator, a anunțat șefa adjunctă a Direcției municipale Sănătate, Viorica Baltă, în cadrul ședinței de azi a serviciilor Primăriei.

Copilul, în vârstă de 8 ani, nu are vacina contra rujeolei și este elev în cadrul școlii creștine private Excelsis, care activează fără autorizație sanitară de funcționare. Potrivit Vioricăi Baltă, în instituția de învățământ sunt și alți copii nevaccinați.

Pe de altă parte, asistența medicală din cadrul instituției de învățământ a declarat, pentru UNIMEDIA, că elevul s-a prezentat astăzi la ore cu un certificat de la medicul de familie, potrivit căruia, ar fi vorba despre o dermatită alergică și nu despre rujeolă. Totodată, aceasta a refuzat să ne ofere date despre numărul elevilor care nu au vaccinul împotriva rujeolei, din cadrul școlii.

Tot săptămâna trecută, 14 persoane au fost diagnosticate cu gripă, 114 - cu boli diareice acute, dintre care 69 au fost spitalizați. Totodată, au fost înregistrare 5 cazuri de tuberculoză, dintre care, unul - la un copil care frecventează una dintre grădinițele capitalei, 11 cazuri de varicelă, unul de oreion, 12 cazuri de hepatite virale, precum și un focar cu două cazuri de febră hemoragică denga - diagnosticată la două persoane care au revenit din vacanța petrecută în Bali, ambele fiind spitalizate.


Pub