Consilier PAS din Nisporeni, despre colega care a părăsit fracțiunea: Din PD mi-au confirmat că a aderat la ei

Consilerul PAS Dan Negel din cadrul Consiliului orășenesc Nisporeni neagă acuzațiile fostei colege de fracțiune Svetlana Baraboi, precum că aleșii locali din Platforma DA ar fi acționat pe la spatele ei și susține că nimeni nu a obligat-o vreodată să voteze într-un fel sau altul. Totodată, informația precum că aceasta ar fi aderat la PD vine chiar de la membri ai fracțiunii Partidului Democrat.

Foto: news.ungheni.org

„Afirm ferm că niciodată nu am impus-o să ia vreo decizie. Totul se discuta cu toți colegii, la noi este așa, nu este șeful și șeful să facă ce vrea. Vrei să susții, bine, nu, tot bine. A declarat că iese din fracțiune, dar rămâne în PAS, este o aberație, plus la asta, că a votat doar o decizie cu ei, iar celelalte le-ar fi votat cu blocul, nu este adevărat. Toate deciziile le-a votat la pachet cu Partidul Democrat, sunt filmări, inclusiv cea cu faptul că nimeni nu are voie să filmeze ședințele Consiliului”, a menționat consilierul PAS Dan Negel.

„A declarat că Dumitru Lazăr din Platforma Da ar fi făcut ceva pe ascuns, nu este adevărat. Înainte de fiecare ședință, reprezentanții Blocului ACUM ne întâlnim și discutăm ordinea de zi, toate subiectele. Și toate deciziile le votam colegial, dacă era bine pentru oameni, votam, dacă nu, nu votam. Totul este foarte bine analizat, avem și economiști, și experți în finanțe, medici, arhitecți, agricultori etc. De două ori a fost chemată să vină, m-a dus în eroare spunând că vine și nu mai ajungea, nu înțelegeam ce se întâmplă”, a mai adăugat acesta.

Potrivit alesului local, „este confirmare de la membrul PD că Svetlana Baraboi a aderat la PD”: „Nu am probă, cerere, voi obține și cererea. Nu pot da nume deocamdată, deoarece s-a discutat colegial”.

Dan Negel susține că inițial, alianța formată în Consiliul orășenesc Nisporeni, din 4 consilieri PAS (printre care și Svetlana Baraboi), 4 din Platforma DA și câte unul de la PSRM, PCRM, PUN și un consilier independent, au decis să îl înainteze drept candidat în Consiliul de administrare al Apă Canal Nisporeni pe Gheorghe Agheorghiesei, din PAS, care a fost candidat la funcția de primar în alegerile locale. „Nu este adevărat că trebuia să fie un reprezentant din Platforma DA. Colegii din Platformă au acceptat candidatura lui Gheorghe Agheorghiesei, pentru că este economist de profesie. Colegul dumneaei a fost înaintat”, a precizat consilierul.

După ce joia trecută, Svetlana Baraboi a anunțat că părăsește fracțiunea PAS din cadrul Consiliul orășenesc Nisporeni, alianța formată a pierdut puterea decizională în consiliu. Colegii au spus că au rămași surprinși de decizia acesteia, dar și că au auzit că ar fi aderat la Partidul Democrat.

Svetlana Baraboi a declarat că a plecat doar din fracțiunea PAS din consiliul orășenesc Nisporeni, nu și din partid, iar afirmația că ar fi aderat la PD este una falsă. Ea a declarat, pentru UNIMEDIA, că a luat această decizie ca să nu fie impusă să voteze altfel decât crede ea că este corect.


Pub