Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situație critică pe vasul de…

Situație critică pe vasul de croazieră unde se află cei doi moldoveni. În total, 130 de persoane, infectate cu noul coronavirus

Alte circa 60 de persoane aflate la bordul pachebotului Diamond Princess, aflat în largul portului japonez Yokohama ( în apropiere de Tokyo ), acolo unde sunt și cei doi moldoveni, au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus chinezesc, a informat presa japoneză luni, citată de AFP și Agerpres.

Aceste noi cazuri urcă la 130 numărul total de persoane infectate pe această navă de croazieră aflată în prezent în carantină.

Printre cei care au fost infectați cu noul coronavirus este și un cetățean ucrainean, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess, scrie Hromadske.

Diamond Princess a ajuns în urmă cu o săptămână în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului. Printre pasageri sunt 25 de ucraineni, 17 români, 2 moldoveni și mai mulți ruși.

Înainte de identificarea celor 60 de cazuri noi, 100 de pasageri şi membri ai echipajului fuseseră spitalizaţi, în timp ce celelalte circa 3.600 de persoane, în special pasageri în vârstă de diferite naţionalităţi, au rămas în carantină la bord. Această perioadă de carantină ar putea dura până pe 19 februarie.

Testele s-au limitat iniţial la persoane care prezentau simptome sau au intrat în contact cu un pasager debarcat la Hong Kong şi apoi testat pozitiv pentru coronavirus, însă ulterior acestea au fost extinse şi la subiecţii vulnerabili de la bord, în special la cei care s-au aflat în contact cu noile cazuri de contaminare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut vineri Japoniei să ia toate măsurile necesare pentru a-i asista pe pasagerii de pe Diamond Princess rămaşi la bord, inclusiv măsuri de sprijin psihologic.

Luni, autorităţile chineze au anunţat că bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 908 morţi şi la peste 40.000 de persoane infectate.