15:58:50 29.03.2024
Stiri

Surpriză de proporții în gama Volkswagen. Ce se întâmplă cu Passat?

Știri 10.02.2020 08:00 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
Surpriză de proporții în gama Volkswagen. Ce se întâmplă cu Passat?


Surpriză de proporții în gama viitoarei generații Volkswagen Passat. Nemții intenționează să ofere sedanul și în versiune electrică, dar iau în calcul și înlocuirea modelului.

“Passat are o durată de viață limitată”, a declarat directorul operațional al Volkswagen America, Johan de Nysschen, dezvăluind că este posibil ca, atunci când actuala generație ajunge la finalul ciclului de viață, modelul să fie înlocuit sau modificat radical. Acesta a indicat propulsia electrică drept soluție pentru o limuzină de segment D.

De Nysschen nu a spus când anume va avea loc modificarea, dar aceasta este iminentă. Producătorul auto german are nevoie de o schimbare care să readucă Passat-ul în topul vânzărilor în Statele Unite. Cifrele în colaps, trecute în contul modelului german și înregistrate în contextul scăderii în popularitate a sedanurilor, îi sperie pe șefii de la Volkswagen. În 2012, modelul a fost comandat de 117.023 de clienți, dar anul trecut doar 14.123 de unități au fost comercializate.

Ideea renunțării la propulsia convențională nu este deloc surprinzătoare, având în vedere că Volkswagen a demarat ofensiva electrică prin lansarea gamei sale ID. O versiune de serie a conceptului ID Vizzion, dezvăluit în 2018 la Salonul Auto de la Geneva, programată să-și facă apariția în 2022, ar putea fi un înlocuitor pentru Passat. La baza conceptului se află platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru modelele sale cu emisii zero.

Conceptul era echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, care îi asigurau tracțiune integrală și care dezvoltau împreună 306 cai putere. Energia era stocată într-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 111 kWh, care îi asigura o autonomie depână la 665 de kilometri în ciclul NEDC. Show car-ul era complet autonom, nu avea volan și nici pedale. Această opțiune nu este luată în calcul pentru versiunea de serie care va fi dezvăluită peste doi ani, mai informează promotor.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md