21:59:23 18.04.2024
Stiri

Primele CONTRADICȚII dintre președintele Dodon și premierul Ion Chicu. Șeful statului speră că prim-ministrul va da înapoi

Politică 10.02.2020 10:01 Vizualizări5179 Autor: Ziarul National
Primele CONTRADICȚII dintre președintele Dodon și premierul Ion Chicu. Șeful statului speră că prim-ministrul va da înapoi Facebook


Prim-ministrul Ion Chicu și președintele Igor Dodon au opinii diferite în privința majorării salariilor deputaților cu peste 4 000 de lei lunar. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că Guvernul său nu va susține inițiativa deputaților PSRM de a micșora leafa parlamentarilor. În același timp, Igor Dodon speră că Guvernul Chicu „va lua o decizie favorabilă” proiectului de lege înaintat de socialiști.

Citește și: Guvernul NU va accepta iniţiativa PSRM de a micşora salariile deputaţilor. Premierul Chicu: „Eu urăsc populismul, iar aberaţiile lansate de deputaţii din PAS sunt populism curat”

Președintele a lăsat să se înțeleagă astăzi că Guvernul Chicu trebuie să avizeze pozitiv proiectul socialiștilor de micșorare a salariilor deputaților.

„Eu am salutat inițiativa PSRM de a exclude majorarea salariilor deputaților. Trebuie de majorat pensiile, indemnizațiile sociale… Faptul că la inițiativa unor deputați s-a strecurat această modificare… eu consider că nu este corect. Inițiativa de micșorare eu o voi susține. Referitor la Guvern: când va fi înregistrată inițiativa și va ajunge la Guvern, noi vom vedea care va fi decizia. Eu sper să fie o decizie în favoarea acestui proiect de lege, care anulează majorarea salariilor deputaților”, a declarat astăzi președintele Dodon, după întrevederea tradițională de luni cu prim-ministrul Ion Chicu și spicherul Zinaida Greceanîi.

Citeşte şi: POPULISM // Salariile MAJORATE ale deputaților RĂMÂN ÎN VIGOARE, chiar dacă socialiștii, dar și Dodon s-au lăudat că vor cere micșorarea acestora

Chestiunea privind majorarea salariului de deputat cu 4 182 de lei, începând cu 1 ianuarie 2020, a provocat mari discuții în Parlament, dar și în societate. Totuși, premierul Ion Chicu a declarat că dânsul optează pentru majorări de salarii, nu pentru micșorarea acestora, indiferent dacă e vorba de angajați de rând sau deputați.

Citeşte şi: După ce și-au MAJORAT SALARIILE cu peste 4 000 de lei, deputații socialiști dau vina pe un amendament propus de un parlamentar PD: Ce explicații oferă Cebotari

„Suplimentar vreau să vă spun că Guvernul nu va da aviz pozitiv, dacă va fi întrebat, bineînţeles de Parlament, iniţiativei de diminuare a salariilor bugetarilor, oricine ar fi ei - deputaţi sau muncitori de rând. Eu urăsc populismul, iar speculaţiile, aberaţiile lansate de deputaţii din PAS privind salariile deputaţilor sunt populism curat. Sunt tineri aceşti deputaţi, ar putea fi speranţa naţiunii, dar din păcate s-au transformat în trişori ordinari şi populişti iresponsabili”, a declarat anterior Ion Chicu pentru Ziarul NAȚIONAL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md