(video) Premieră la Chicago Auto Show: Noul Hyundai Sonata Hybrid se laudă cu un consum sub 5 litri

În cadrul Salonului Auto de la Chicago a fost prezentată versiunea hibridă a noii generaţii Sonata, în specificaţie americană, pentru care se anunţă un consum mixt de doar 4.5 litri de benzină. Cu un rezervor de combustibil plin şi o baterie încărcată complet cu energie, autonomia totală a noului model se ridică la 1.104 km.

FOTO: autoblog.com

Sub capotă, noul Sonata Hybrid are instalată o unitate de propulsie Smartstream G2.0 GDi HEV, compusă inclusiv dintr-un motor electric care este combinat cu o transmisia automată cu şase trepte fără un convertizor de cuplu, dar cu tehnologie Active Shift Control (pentru controlul motorului electric, alinierea acestuia la viteza de rotație a motorului cu combustie și a transmisiei, reducând timpii de schimbare a treptelor cu 30%).

Această sincronizare nu numai că îmbunătățește accelerarea și economia de combustibil, dar și durabilitatea transmisiei prin minimizarea frecării componentelor în timpul schimbărilor.

Benzinarul este un agregat natural aspirat de 2.0 litri care produce 152 CP şi 188 Nm de cuplu. Motorul electric generează alţi 52 CP şi 205 Nm de cuplu. Puterea totală a sistemului se ridică la 195 CP.

Coeficientul de rezistenţă aerodinamică prezentat este 0.24 Cd, la această cifră contribuind tipul jantelor, o grilă de radiator cu elemente active, un splitter pe bara de protecţie frontală şi plăci care acoperă dedesubtul maşinii pentru a-l face plat.

În acoperiş automobilul are integrat un panou solar, care, dacă va capta lumina soarelui timp de 6 ore într-o parcare, energia generată va fi utilizată pentru a spori autonomia zilnică cu circa 3.2 km. Acest sistem reîncărcă direct câteva mici baterii hibride de 12 volți (de o capacitate neanunţată) şi produce 205 waţi de energie electrică. În plus, ajută la prevenirea descărcării bateriei de la sistemele de infotainment sau de ventilare, încălzire şi climatizare, atunci când mașina este oprită.

În baza măsurătorilor realiste EPA de peste ocean, noul Sonata Hybrid poate arăta un consum de 4.7 litri când rulează prin zone urbane şi 4.35 litri la 100 de km în cazul în care se rulează pe o autostradă.

Noul Hyundai Sonata Hybrid va fi scos la vânzare local din această primăvară și va fi livrat din Asan, Coreea de Sud.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO
(sursă imagini salon: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/