/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Igor Dodon sare în apărarea lui Aureliu Ciocoi. Veteranii cer și astăzi demisia ministrului de Externe

10 februarie 2020, ora 10:11

Declarația ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, precum că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, a fost interpretată greșit, spune președintele Igor Dodon, sărind astfel în apărarea ministrului.

„Din câte am înțeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare. S-a interpretat greșit”, a comentat șeful statului.

Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat sâmbătă în fața Guvernului, iar în această dimineață au venit în fața Ministerului de Externe și au cerut demisia ministrului Aureliu Ciocoi, după declarația „josnică” pe care a făcut-o și prin care „a scuipat în memoria veteranilor care au decedat, a văduvelor și a mamelor”, au spus oamenii.

Eu știu că ei au ridicat la protest și multe probleme sociale. Din revendicările veteranilor, trei sau patru Guvernul a decis să le accepte. Este vorba despre polița medicală gratuită pentru veteranii neangajați în câmpul muncii, un suport financiar pentru văduve și altele”, a spus Igor Dodon.

Amintim că demisia ministrului Aureliu Ciocoi a fost cerută și de Platforma Demnitate și Adevăr și de Mișcarea Politică UNIREA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram