/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Veteranii războiului de pe Nistru îl dau în judecată pe ministrul Ciocoi. „E un slugoi!”

10 februarie 2020, ora 12:14

Veteranii războiului de pe Nistru nu renunță! După ce în ultimele zile au cerut din PMAN și din fața sediului Ministerului de Externe de la Chișinău, demisia lui Aureliu Ciocoi, astăzi au anunțat că intenționează să îl dea în judecată după ce acesta a spus recent că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge.

Potrivit veteranilor, Aureliu Ciocoi ar acționa în baza unor indicații venite de la Moscova, dar și de la „troica”, care face ședințe în fiecare zi de luni la Reședința de Stat (n.r. președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi).

„Acest Ciocoi este un slugoi, care primește indicații de la troica care se adună lunea la ședințe. Asociația veteranilor de pe nistru intenționează să îl dea în judecată”, susține veteranii.

Între timp, nu renunță și îi cer în continuare demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

„Nu e un ministru care ne reprezintă neamul, ci statul rus. Așa ministru „долой” cum spune rusul”, spun veteranii.

Acestea nu sunt singurele nemulțumiri și solicitări ale veteranilor. Aceștia vor ajutoare sociale pentru ei și femeile rămase văduve, poliție medicale gratuite, dar și mai multă implicare din partea statului.

Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat sâmbătă în fața Guvernului, iar în această dimineață au venit în fața Ministerului de Externe și au cerut demisia ministrului Aureliu Ciocoi, după declarația „josnică” pe care a făcut-o și prin care „a scuipat în memoria veteranilor care au decedat, a văduvelor și a mamelor”, au spus oamenii.

Astăzi, președintele țării, Igor Dodon a venit cu o reacție. 

„Declarația ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, precum că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, a fost interpretată greșit”, spune președintele Igor Dodon, sărind astfel în apărarea ministrului.

„Din câte am înțeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare. S-a interpretat greșit”, a comentat șeful statului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram