‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 26 martie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole16 companii producătoare și exportatoare de fructe au participat la expoziția Fruit Logistica din...

16 companii producătoare și exportatoare de fructe au participat la expoziția Fruit Logistica din Germania

‹ adv ›
‹ adv ›

În situația în care importurile de fructe și struguri în Federația Rusă stagnează pe fundalul reducerii veniturilor reale ale populației, impunerea mai multor embargouri de export de către Federația Rusă pentru fructele moldovenești și eforturile autorităților ruse de substituire a importurilor prin producție locală, diversificarea exporturilor este una din prioritățile strategice ale sectorului horticol din Moldova, se arată într-un comunicat emis de Asociația Moldova Fruct.

Producătorii autohtoni investesc tot mai mult în tehnologii de producere și infrastructură post-recoltă pentru a se alinia la standarde internaționale și obțin certificări internaționale, cum ar fi GLOBALG.A.P./GRASP și ISO22000, pentru a face față cerințelor de pe noile piețe.

În ultimii ani, strugurii și prunele moldovenești se bucură de o cerere tot mai înaltă în Uniunea Europeană, iar consumatorii din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Mongolia și Asia de Sud încep să se bucure de gustul excepțional al merelor moldovenești.

În acest context, 16 companii producătoare și exportatoare de fructe, membre ale Moldova Fruct au participat în perioada 5-7 februarie, la expoziția Fruit Logistica, Berlin cu scopul de a promova fructele moldovenești și a diversifica piețele de desfacere. Producătorii moldoveni și-au prezentat oferta de fructe în cadrul acestui eveniment datorită suportului, oferit de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, Agenția de Investiții și Centrul pentru Promovarea Importurilor din Țările în Curs de Dezvoltare (CBI), Olanda

„Obiectivul nostru este de a promova fructele moldovenești cumpărătorilor noi și de a prezenta Republica Moldova ca furnizor de fructe de înaltă calitate și gustoase. Or, Uniunea Europeană este o piață competitivă, cu mulți consumatori gata să plătească pentru fructe de calitate. În acest an, practic toți participanții la expoziția Fruit Logistica 2020 dețin certificate GLOBALG.A.P. și GRASP, care confirmă calitatea și siguranța produselor”, a declarat Iurie Fală, directorul executiv al Moldova Fruct.

„Am reușit deja să comunicăm cu câteva companii din Germania, Polonia, Oman și Federația Rusă. Au manifestat interes față de fructele moldovenești în general, dar în special solicită oferte de cantități mari pentru diverse soiuri de struguri de masă, prune și mere de calitate înaltă, gust și aspect uniform. La mare căutare sunt produsele Bio”, a explicat reprezentanta companiei Ionex-Trans SRL, Lidia Ionaș, participantă la expoziție.

De menționat că, Fruit Logistica este cea mai mare expoziție specializată din Europa la care își prezintă produsele mai mult de 3 mii de expozanți. Evenimentul atrage mai mult de 75 de mii de vizitatori.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii