‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju: Vom putea exporta produse avicole pe piața UE, datorită noului certificat obținut...

Ion Perju: Vom putea exporta produse avicole pe piața UE, datorită noului certificat obținut de CRDV

‹ adv ›
‹ adv ›

Centrul Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV) a primit certificatul pentru acreditarea a 6 metode noi de testare a produselor de origine animală: patru dintre acestea pe segmentul sănătate animală și două pe segmentul siguranța alimentelor, se arată într-o informație publicată de ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Aceste metode vor permite investigarea probelor din produse, în special carnea de pasăre, ceea ce a lipsit până acum în Republica Moldova, dar și va spori exportul de produse avicole pe piața UE. Astfel, din 31 ianuarie a anului curent, acreditarea metodelor noi va permite extinderea spectrului de servicii acordate de CRDV, atât agenților economici din domeniul alimentar, cât și ANSA în calitate de autoritate competentă în cadrul controalelor oficiale.

Totodată, domeniile acreditate anterior au fost adaptate condițiilor noi, solicitate în ediția nouă a standardului.

Obținerea certificatului de acreditare la ediția nouă a standardului internațional ISO 17025, este una din condițiile îndeplinite de țara noastră, în contextul facilitării exportului către țările membre ale Uniunii Europene.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii