Un elev din Strășeni, în carantină după ce a revenit recent din China

Un copil din raionul Strășeni se află în carantină, după ce recent aceasta a revenit din China. De menționat că elevul nu prezintă simptome de a fi infectat de coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

La întoarcerea din vacanță din China, adolescentul a prezentat administrației școlii unde învață un certificat care ar confirma că nu are simptome ale virusului.

Totuși, școlarul a fost plasat în carantină pentru un termen de 14 zile și în această perioadă copilul nu va frecventa orele.

De menționat că doi moldoveni sunt blocați la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess”, după ce la data de 5 febriaruie, autoritățile japoneze au anunțat despre plasarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a membrilor echipajului și pasagerilor vasului maritim, intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 8 februarie curent, au fost raportate 34 945 de cazuri confirmate de laborator de infecție Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV) și 724 de persoane decedate.


Pub