10 ani de la demontarea gardului de sârmă ghimpată de pe Prut. Filat: „Atunci am îndrăznit, cu România lângă noi, să sperăm că într-o bună zi vom fi o steluță pe steagul UE”

„Înainte de a construi poduri a trebuit să dăm jos sârma ghimpată dintre NOI și NOI”. Deși a declarat că va sta departe de politică, Vlad Filat a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook în contextul în care acum 10 ani, în luna februarie 2010, a început demontarea gardului de sârmă ghimpată instalat la hotar cu România.

Foto: Europa Liberă

„Astăzi, sârma ghimpată de la Prut se află în muzee și mai toți din oamenii politici din România și Republica Moldova au o bucățică din această „frontieră” care ne-a despărțit pe noi de noi. Atunci am îndrăznit, cu România lângă noi, să sperăm și să visăm că într-o bună zi vom fi o steluță pe steagul Uniunii Europene sau măcar parte a unei stele din constelația europeană”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

Vlad Filat / Sursa:Vlad Filat/facebook

Amintim că în luna februarie 2010, grănicerii moldoveni au început demolarea gardului de sârmă ghimpată, amplasat la frontiera dintre România și Republica Moldova. Gardul a fost instalat pe Prut de sovietici în 1940, iar o porțiune de 80 de kilometri a ramas pe atunci în preajma raioanelor Ungheni și Cantemir.


Pub