Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ De ziua ex-deputatului Țuțu:…

VIDEO De ziua ex-deputatului Țuțu: Top cinci tentative de dialog ale echipei ZdG cu acesta

Ex-deputatul din partea Partidului Democrat (PDM), Constantin Țuțu a avut de-a lungul timpului o relație nu tocmai bună cu presa care critică. De ziua fostului deputat, am decis să adunăm unele din cele mai vizionate fragmente video în care ZdG a încercat să comunice cu Țuțu.

5. „Hai, mai târziu o să vorbim, bine?”

9 mai 2017. Țuțu, pe atunci membru al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlament, a evitat să vorbească despre semnificația zilei de 9 mai, deși a participat la marșul organizat de Partidul Democrat. Întrebat de ZdG, alesul poporului a declarat că va vorbi mai târziu.

4. O venit o persoană din sat și nu pot să stau…

Altădată, în 2017, încercam să vorbim cu Constantin Țuțu despre problemele presei. Atunci, deși avea loc ședința plenară a Legislativului, Țuțu se grăbea afară, să vorbească cu „o persoană din sat”.

3. „Nu vreau să vorbesc cu voi”

Tot în 2017, am mai avut o încercare de a comunica cu Constantin Țuțu, care era prezent la evenimentele legate de marcarea Zilei Europei. Nu am reușit însă nici de data aceasta. Țuțu era supărat pentru ce publicasem despre el anterior.

2. „Am răspuns la întrebările astea, aveț oleacă de respect”

Și în 2019 am încercat să vorbim cu Țuțu de 9 mai. Anul trecut, deputatul în sfârșit a putut spune ce anume sărbătorește în această zi (min. 0.54).

1. Fard electoral pe bani publici

În 2018, ZdG a încercat să îl întrebe pe Țuțu de ce-și atribuie merite pentru proiecte realizate din bani publici. Atunci, deputatul a repetat de câteva ori că oamenii merită drumuri, evitând să răspundă la întrebările reporterei ZdG (min. 6.20).

Amintim că, Biroul Național Interpol (BNI) din cadrul Poliției române a răspuns demersului înaintat de Centrul Național Anticorupție (CNA) de la Chișinău prin care a solicitat autorităților române să verifice dacă fostul deputat al Partidului Democrat (PDM), Constantin Țuțu, dat în căutare internațională de autoritățile moldovene, s-a aflat sau se află pe teritoriul României. În răspunsul primit de CNA de la BNI București, se arată că Țuțu a intrat din Ucraina în România în luna august 2019, iar de atunci se află acolo.

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională la 27 septembrie de către Inspectoratul General al Poliției (IGP), iar în decembrie 2019, Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Țuțu.