Platforma DA a decis să susțină candidatul independent Grigore Cobzac la alegerile parlamentare noi din circumscripția 38

grigorecobzac

Urmare a consultărilor interne, în special a structurilor locale și a consiliului politic al OT Hâncești, Biroul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a decis astăzi să acorde susținere electorală candidatului independent Grigore Cobzac în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38.

„Până în prezent, Platforma Demnitate și Adevăr a făcut absolut totul pentru identificarea unui candidat comun neafiliat politic, care ar fi reprezentat forțele proeuropene și naționale, ca un prim test pentru marile bătălii politice ale anului 2020. Platforma DA este fidelă principiilor sale și a decis să nu-și lanseze propriul candidat în aceste alegeri, chemând la unitatea tuturor forțelor democratice de centru-dreapta, care trebuie să învingă în această circumscripție.

Candidatul Grigore Cobzac este originar din raionul Hâncești.

Domnia sa are o bogată experiență regională și parlamentară, este unul din adversarii declarați ai regimului oligarhic, a activat în calitate de președinte al Comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante în fosta legislatură a parlamentului, un dosar complex care a generat mai mulți prizonieri politici. Avem ferma convingere că dânsul va fi o voce distinctă și sonoră în favoarea procesului de recuperare democratică în Republica Moldova, inseparabilă de necesitatea organizării unei mișcări naționale de rezistență antioligarhice, prefigurate astăzi în proiectul unei adevărate restaurații îmbrățișate de Igor Dodon și PSRM.

Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie și să susțină candidatura dl Grigore Cobzac, care, din punctul de vedre al formațiunii noastre, reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, bunăstare, justiție și valori democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, care nu va permite dispersarea și pulverizarea voturilor și va da startul unei mișcări de unitate pe plan național”, a declarat Platforma DA într-un comunicat de presă.

Menționăm că și candidatul Partidului Unității Naționale, Vlad Țurcanu, s-a retras în favoarea aceluiași candidat.

Amintim că deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce aproape un an a fost deputat.

Cheltuielile estimate pentru realizarea activităților electorale aferente alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 au fost estimate la 4 226 670 de lei.

În circumscripția 38 de la Hâncești mai candidează: PSRM (Ștefan Gaţcan), Partidul Democrat (Ion Mereuţă), Partidul Acțiune și Solidaritate (Olesea Stamate), Mișcarea „Unirea” (Dorin Chirtoacă), PLDM (Anatolie Postolachi), Partidul Şor (Vitalie Balinschi).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente