Peste 720 de decese din cauza coronavirusului. 86 de persoane au murit într-o zi

Noul coronavirus a făcut până acum 720 morţi în China, unde a apărut în decembrie anul trecut, au anunţat autorităţile sanitare din provincia Hubei (centrul Chinei), epicentrul epidemiei, relatează sâmbătă AFP.

Foto: bbc

Vineri, în China, au murit 86 de oameni, ceea ce aduce bilanţul victimelor provocate de coronavirus la peste 720. Numărul zilnic al deceselor a crescut constant în ultimele câteva zile.

La nivel global, virusul a infectat peste 34.400 de oameni din 27 de ţări şi teritorii.

Taiwanul a confirmat sâmbătă al 17-lea caz de îmbolnăvire, un bărbat în vârstă de 20 de ani, fiul unui cuplu deja diagnosticat cu coronavirus. Familia a călătorit în Italia, cu escală în Hong Kong, din 22 până în 31 ianuarie, şi a revenit în Taiwan, tot prin Hong Kong, la 1 februarie.

Taiwanul a interzis accesul chinezilor pe această insulă şi a suspendat cererile de obţinere a vizei online pentru rezidenţii din Hong Kong şi Macao. Intrarea în Taiwan a fost de asemenea interzisă tuturor cetăţenilor străini care au călătorit în China continentală, Hong Kong sau Macao în cele 14 zile anterioare, perioada de incubaţie a coronavirusului.

SUA au deblocat 100 milioane de dolari pentru China şi alte ţări

Statele Unite au deblocat 100 de milioane de dolari pentru a ajuta China şi alte ţări în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, a declarat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, relatează AFP.

Washingtonul ″este pregătit să cheltuiască până la 100 de milioane de dolari din fonduri deja existente pentru a ajuta China şi alte ţări afectate, atât direct cât şi prin intermediul altor organizaţii multilaterale, pentru a ţine sub control şi a combate noul coronavirus″⁣, a afirmat şeful diplomaţiei americane într-un comunicat de presă.


Pub