Acuzată de spionaj, Carina Țurcan a fost arestată din nou

Carina Țurcan, fostă membră a conducerii corporației Inter RAO UES din Rusia, acuzată de spionaj în favoarea Republicii Moldova, a ajuns din nou în închisoare, la doar trei săptămâni de la eliberare, scrie mold-street.com.

Foto: libertatea.ro

Aceasta după ce a doua curte de casație de drept comun din Moscova a admis cererea Procuraturii Generale a Federației Ruse și a anulat decizia prin care Carina Țurcan a fost eliberată de după gratii.

Magistrații au decis de trimite cazul Carinei Țurcan unei instanțe inferioare pentru o nouă examinare. În același timp, măsura reținerii fostului membru al conducerii Inter RAO a fost din nou schimbată - ea a fost luată în arest în sala de judecată.

Potrivit kommersant.ru, un convoi special format din șase mascați o aștepta deja pe Țurcan și a trimis-o imediat la centrul de detenție preventivă din Lefortovo.

Publicația constată că ea era pregătită de o astfel de evoluție, fiindcă a venit la proces cu tot cu geanta cu cele necesare.

Avocații susțin că vor continua lupta pentru eliberarea ei. Totodată ei au precizat că în perioada cât s-a aflat în afara închisorii Carina Țurcan a fost în permanență sub supravegherea agenților speciali.

Aminitim că Țurcan Carina a fost arestată în iunie 2018, fiind suspectată şi acuzată că ar fi colaborat cu Serviciul de Informaţii şi Securitate a Republicii Moldova. Pe 16 ianuarie 2020 ea a fost eliberată, dar procesul continuă.

„Am fost acuzată că furnizez informații serviciilor speciale din Moldova. Am fost acuzată că în 2004 am fost recrutată de serviciile secrete din Moldova, iar în 2015 le-am oferit câteva informații, potrivit anchetei, care este un secret de stat. Nu am făcut nimic din toate acestea”, a declarat Carina Țurcan într-un interviu pentru publicația RBC.

Carina Țurcan mai afirma că dosarul în care este vizată a fost făcut la comandă, cazul conținând relatări ale unui martor secret din cadrul FSB. aj în favoarea României.


Pub