5 cetățeni britanici s-au infectat cu coronavirus într-o stațiune de schi din Franța

Cinci britanici s-au infectat cu noul coronavirus în Franţa, a anunţat sâmbătă dimineaţa ministrul Sănătăţii, Agnes Buzyn, citată de AFP.

Foto: Getty

Printre cei infectați se află și un copil.

Aceștia s-au infectat cu noul coronavirus după ce au intrat în contact cu un alt britanic care a venit din Singapore.

“Este vorba despre o grupare de cazuri în jurul unui ‘caz iniţial’, un cetăţean britanic care se întorcea din Singapore şi care a stat patru zile, începând din 24 ianuarie, într-o cabană din staţiunea Contamines-Montjoie, în Alpii francezi”, a detaliat ea, precizând că starea lor clinică nu suscită îngrijorare.

Pe lângă aceste cinci persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus, alte şase, apropiate de britanic şi cazate în aceeaşi cabană, au fost, de asemenea, spitalizate în noaptea de vineri spre sâmbătă, ca măsură de precauţie, a indicat ministra. Toate sunt de naţionalitate britanică.

Potrivit Agerpres, autorităţile încearcă în prezent să-i găsească şi să-i informeze pe cei care au intrat în contact cu britanicul infectat.

Aceste noi cazuri de contaminare aduc la 11 numărul total de cazuri descoperite în Franţa începând din 24 ianuarie.

Ceilalţi şase pacienţi - majoritatea cetăţeni chinezi - identificaţi până acum pe teritoriul francez sunt în continuare spitalizaţi, deşi starea de sănătate a celor mai mulţi dintre aceştia s-a ameliorat.

Noul coronavirus a infectat deja peste 34.500 de persoane şi a ucis 722 în China continentală (fără Hong Kong şi Macao), au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare.

Sursa: Agerpres


Pub