Consiliera de la Nisporeni: „Am părăsit fracțiunea PAS, nu partidul. Se fac jocuri ascunse de către unii colegi din Bloc”

Consiliera orășenească de la Nisporeni, Svetlana Baraboi, care a părăsit la ședința de joi fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate susține că nu a plecat și din partid, iar afirmația că ar fi aderat la PD este una falsă. Ea a declarat, pentru UNIMEDIA, că a luat această decizie ca să nu fie impusă să voteze altfel decât crede ea că este corect.

Foto: Facebook

„Nu am părăsit PAS, dar m-am declarat consilieră independentă. Am anunțat clar că nu ader la nicio altă fracțiune din consiliu și am luat această decizie pentru a nu fi influențată de către Bloc și colegii din Platforma DA. Pentru a nu fi impusă să votez altfel decât consider că e corect”, a declarat pentru UNIMEDIA, Svetlana Baraboi.

Mai mult decât atât, consiliera locală din Nisporeni spune că „unii colegi fac jocuri ascunse, pentru realizarea intereselor personale”, cum ar fi promovarea în funcția de membru al Consiliului de Administrare Apă-Canal a unei alte persoane, apropiată consilierului din Platforma DA, Dumitru Lazăr.

„Eu am activat la Apă-Canal și nu e o crimă să lucrezi undeva, nu am comis ilegalități, nu am avut vreo problemă, de aceea am considerat corect să votez pentru decizia prin care, alături de alte candidaturi, am devenit membri ai Consiliului de Administrare la Apă-Canal Nisporeni. Alte 17 decizii ale consiliului le-am votat alături de colegii din Bloc și nicidecum cu PD”, a explicat Svetlana Baraboi.

Astfel, se pare că nimeni nu deține o majoritate confortabilă în consiliul orășenesc Nisporeni, iar votul decisiv s-ar afla la Svetlana Baraboi.

„Eu mereu mă strădui să fiu obiectivă în luarea deciziilor, dar nu am votat cu PD decât decizia care mă viza. Eu mi-am dat votul pentru mine și atât”, a adăugat consiliera.

Consiliul orășenesc Nisporeni este format din 23 de consilieri. Până la ședința de joi, majoritatea o deținea o alianță formată din 12 aleși locali: 4 din PAS (printre care și Svetlana Baraboi), 4 din Platforma DA și câte unul de la PSRM, PCRM, PUN și un consilier independent. Democrații erau în minoritate, fiind reprezentanți de 11 consilieri. Tabloul s-a schimbat odată cu declararea de către Baraboi că părăsește fracțiunea PAS și rămâne consilieră independentă.

Colegii de fracțiune spun că nu s-au așteptat la un asemenea pas, deși suspectau acest lucru.

„Doamna ne acuza că cerem ca tariful la apă să fie micșorat și că am avea interese meschine și l-am ataca pe șeful Apă Canal Nisporeni. Intenționat nu am pus niciun om membru în comisie, ca ulterior ea să iasă din fracțiune și să fie aleasă în consiliul de administrare al Apă Canal. Dacă rămânea așa cum eram, alianța pe care o formasem din mai multe fracțiuni deținea majoritatea în Consiliu. Acum democrații dețin majoritatea”, a decarat și consilierul fracțiunii Platformei DA, Dumitru Lazăr.


Pub