Andrei Năstase cere demisia ministrului de Externe

Liderul Platformei DA cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi „pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru”. Asta după ce șeful diplomației de la Chișinău a declarat, într-o conferință de presă, că în timpul războiului de pe Nistru, Rusia ar fi intervenit pentru aplanarea conflictului.

Foto: UNIMEDIA

„Mai repet apelul meu să fie demis ministrul de Externe, iar dacă are un dram de onoare, Aureliu Ciocoi să-și dea demisia. Prin această declaraţie nesăbuită Ciocoi sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor”, a declarat Andrei Năstase la o întâlnire cu locuitorii din satul Ustia, raionul Dubăsari.

Mai mult decât atât, Andrei Năstase îi cere preşedintelui Igor Dodon să-l demită pe ministrul de Externe, în cazul în care acesta nu-şi va da demisia de onoare.

Reacțiile vin după ce ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a declarat la o conferință de presă că evenimentele care au avut loc în 1992 pe Nistru reprezintă un conflict armat cu pierderi umane, declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană. „Factologic, armata Federației Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”, a afirmat oficialul.


Pub