Moldova: Circa 237 mln lei ne-ar costa extinderea sistemului de supraveghere video a traficului rutier la nivel național

Acum câteva ore, în cadrul unei ședințe conduse de şeful Guvernului, a fost prezentat și examinat un nou concept de dezvoltare a sistemului de monitorizare a traficului rutier.

La eveniment a participat conducerea MAI, responsabili din cadrul instituțiilor subordonate și conducerea Serviciului Tehnologii Informaționale, care a făcut o amplă prezentare a noului proiect elaborat.

Foto: tiankong.com

Acesta presupune extinderea sistemului de supraveghere video a traficului rutier la nivel național, revederea sistemelor vechi și stabilirea gestionării lor doar de către MAI, fără implicarea altor factori, dar și modernizarea celui existent în capitală.

Acest fapt va permite prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere, eliminarea actelor de corupție în procesul de documentare a încălcărilor, oferind un suport instituțiilor responsabile de ordinea și liniștea publică. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub