Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Revendicările veteranilor care au venit…

Revendicările veteranilor care au venit la protest în PMAN: respectarea drepturilor sociale, indemnizații mai mari, demisia ministrului Ciocoi

Veteranii care au ieșit astăzi, 8 februarie 2020, la protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), au cerut respectarea drepturilor sociale, indemnizații mai mari, dar și demisia ministrului Ciocoi. Oamenii au scandat: „Demisia” și „Ciocoi, la gunoi”.

Manifestațiile veteranilor vin ca reacție la declarația ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, potrivit căreia în timpul evenimentelor din 1992 „intervenția militară a Federației Ruse în conflictul de pe Nistru a avut drept scop doar oprirea vărsării de sânge”.

Ulterior, Ciocoi a spus, cu referire la declarația sa, că suntem „suntem într-o apreciere haotică a trecutului nostru recent”.

Ministrului i s-a cerut încă ieri, 7 februarie, să își depună cererea de demisie după declarația sa. Nedumeriți de declarația ministrului s-au arătat mai mulți veterani, care au spus, în cadrul unei conferințe de presă, că ministrul Ciocoi trebuie să își ceară scuze publice.

Sursa foto: protv.md