11:27:10 20.04.2024
Stiri

PROTEST // Veteranii războiului de pe Nistru cer DEMISIA ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, și înaintează revendicări autorităților

Social 08.02.2020 11:50 Vizualizări4150 Autor: Ziarul National
PROTEST // Veteranii războiului de pe Nistru cer DEMISIA ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, și înaintează revendicări autorităților


Veteranii războilui de pe Nistru au protestat astăzi în fața Guvernului, dar și a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cerând demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat zilele trecute că armata rusă a fost cea care a oprit războiul din 1992, dar și îmbunătățirea condițiilor de viață ale celor care au apărat cu arma în mâini independența și integritatea R. Moldova.

Protestatarii au venit la Guvern cu pancarte pe care scria „Noi v-am votat, voi ne-ați trădat!”, „Prea mulți dintre voi au trădat acest popor!”, „Pe români nu-i mai vreți frați. La Moscova vă închinați!”.

Veteranii cer restabilirea înlesnirilor votate de către primul Parlament pentru veterani, inclusiv tratament gratuit în centre de reabilitare o dată pe an, bilete la sanatoriu o dată pe an, medicamente gratuite pentru veterani și membrii familiilor acestora, plata în jumătate a cheltuielilor de întreținere, indemnizații lunare de câte 1 700 de lei, călătorii gratuite în transportul public, stabilirea unei vârste de pensionare de 55 de ani pentru veterani, organizarea funeraliilor cu onoruri militare etc.

CITIȚI și VIDEO // Veteran de război: „Dl Ciocoi în tranșee cu noi n-a stat. Ar trebui să-și ceară scuze. În statele europene era demis pentru așa declarații și i se intenta dosar penal”

Ei au decis crearea Consiliului Național al Veteranilor, care a solicitat o întrevedere cu premierul Ion Chicu pe 12 februarie.

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, i-a informat pe protestatari că solicitările lor sunt examinate de către un consiliu special, din care fac parte miniștrii Apărării și al Afacerilor Interne, care va identifica soluţii în scurt timp.

În cazul în care cerințele înaintate de aceștia nu vor fi îndeplinite, veteranii anunță că vor organiza, pe 2 martie, proteste în toată republica.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md