/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Pacienta din Suceava suspectă de coronavirus a fost scăpată de pe targă. Reacția ISU

missing
08 februarie 2020, ora 08:47

Imagini șocante cu intervenția medicilor din Suceava în cazul unei profesoare suspectate de coronavirus. Aceasta a fost scăpată de paramedici, în faţa intrării Spitalului Județean din Suceava. S-a întâmplat în timp ce femeia era transportată într-o capsulă specială de izolare pentru a fi urcată în autospeciala SMURD. 

Digi24 scrie că femeia de 33 de ani s-a întors recent din China şi s-a prezentat la spital cu simptome de gripă. După investigaţii, medicii au constatat că profesoara de engleză prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus. Din acest motiv, medicii au luat decizia de a o izola de urgenţă în secţia de boli infecţioase a spitalului.

Profesoara a revenit în ţară în data de 30 ianuarie din provincia Yuhan şi a început să prezinte simptome trei zile mai târziu.

Medicii de la Spitalul Județean din Suceava au decis să o transfere la Iaşi, după ce iniţial au luat în calcul Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.
ISU Suceava a transmis un comunicat de presă în care spune că incidentul în care targa pe care se afla femeia suspectă de infectare cu coronavirus a scăpat s-a produs din cauza suprafeței alunecoase.

În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.), unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția”, scrie în comunicatul transmis, vineri seara, presei, de ISU Suceava.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram