Uber susține că va deveni profitabil mai repede decât a anticipat

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a prognozat că va înregistra primul său profit net trimestrial în ultimele trei luni ale acestui an, chiar dacă în 2019 a consemnat pierderi de 8,5 miliarde dolari, iar pe ansamblul acestui an se aşteaptă la pierderi de peste un miliard de dolari, informează AFP.

Foto: FinanceStead

Uber a informat că în trimestrul patru 2019 a înregistrat pierderi de 1,1 miliarde dolari, însă a subliniat că acest lucru este mai puţin important decât faptul că cifra sa de afaceri a înregistrat un salt de 37% până la 4,07 miliarde dolari, depăşind estimările analiştilor. De asemenea, rezervările brute au crescut cu 28% în ritm anual, până la 18,1 miliarde dolari, o dovadă că rămâne solidă cererea pentru servicii de transport şi livrări de mâncare, scrie Agerpres.

"2019 a fost un an de transformare pentru Uber. Perioada creşterii cu orice cost s-a terminat", a declarat directorul general de la Uber, Dara Khosrowhsahi.

Având în vedere progresele realizate de companie în 2019 şi planurile pentru acest an, Dara Khosrowhsahi se aşteaptă ca Uber să înregistreze un profit net în trimestrul patru 2020, mai repede decât la finele lui 2021 cum estima anterior.


Pub