(video) Igor Dodon: Serghei Iaralov are o altă identitate după numele mamei sale

Serghei Iaralov, persoana apropiată lui Vlad Plahotniuc, are o altă identitate după numele mamei sale. Cel puțin asta spune președintele Igor Dodon, în emisiunea „Președintele Răspunde” de pe pagina sa de Youtube.

Foto: adevărul.ro

„Ceea ce ține de Iaralov. Din câte cunosc, este vorba de acordarea pașaportului pe numele mamei sau familiei de mamă. Organele verifică, e legal sau nu. Eu nu vreau să fiu că este legal sau este ilegal. Evident că suspectul acesta trebuie verificat”, spune Dodon.

Președintele spune că faptul că și-au luat a doua identitate, asta nu înseamnă că scapă de justiție.

„Pentru că ei sunt dați în căutare, măcar să avut 4-5 pașapoarte. Prima ce trebuie să facem, vedem în baza la ce s-a dat identitatea dublă, dacă e încălcată legislația, persoanele de la ASP, să ne clarificăm și să îi punem la pușcărie, sau de la SIS care au permis lucru aceasta, să răspundă în fața legii. A doua parte, persoanele care sunt date în căutare, indiferent că au un pașaport sau două, au fost anunțate în căutare, pe toate identitățile. Am văzut declarațiile unor deputați de opoziție că nu au fost dați în căutare, acestea sunt minciuni. MAI, încă când erau la guvernare s-au adresat la Interpol să fie dat în căutare și Plahotniuc, și Iaralov, și Șor, și alții”, afirmă președinte Dodon.

Amintim că Centrul de Investigații Jurnalistice a obținut copia ordonanței prin care Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc sunt cercetați într-un dosar penal. Numele fals al lui Serghei Iaralov este Serghei Haikin. Numele lui Serghei Iaralov și al lui Vlad Plahotniuc figurează într-un dosar penal pornit de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019, după ce Serviciul de Protecție Internă și Anticorupție al MAI, condus pe atunci de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a prezentat procurorilor mai multe materiale cu privire la dubla identitate a celor doi lideri ai Partidului Democrat, formațiune care s-a aflat la putere în ultimii ani.


Pub