(stop cadru) Igor Dodon, către opoziție: „Să vedem sunteți „balaboli” sau nu”

Președintele Igor Dodon așteaptă ca deputații din opoziție să suțină proiectul de lege care va obliga rețelele de supermarketuri să ofere până la 50 la sută dintre locurile de pe rafturi producătorilor autohtoni. „Vreau să vad pe deștepții din opoziție, mai întâi să explice de ce au retras această lege. Dar aceasta trebuie să ia 100 de voturi. O să vedem sunteți balaboli sau nu, timpul o să arate”, a declarat Igor Dodon, într-un nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde”, de pe Youtube.

Foto: UNIMEDIA

Șeful statului a venit și cu un îndemn către toți - „să fie patrioți”.

„Haideți să consumăm produse autohtone, produsele noastre moldovenești, haideți să fim mai patrioți”, a spus Igor Dodon.

Potrivit lui, Guvernul a reexpediat în Legislativ proiectul legii cu privire la comerțul intern, care prevede, printre altele, oferirea de până la 50 la sută dintre locurile de pe rafturile din magazinele mari producătorilor autohtoni.

„Producătorii au spus că li se cer reduceri de preț de 25-30 % ca să fie pe raft și încă trebuie să achite ceva comisioane. Fostul Guvern Maia Sandu a retras legea din Parlament în interesul corporațiilor străine. Interesul rețelelor mari comerciale era să nu aibă produse moldovenești pe rafturi, pentru că ei vin cu produsele lor. Noi am repus-o în Parlament”, a spus președintele țării.

Acesta așteaptă ca inițiativa legislativă să acumuleze 100 de voturi.

„Vreau să vad pe deștepții din opoziție, mai întâi să explice de ce au retras această lege, că ei vor să facă PR pe chestia asta. Dar această lege trebuie să ia 100 de voturi. O să vedem sunteți balaboli sau nu, timpul o să arate”, a spus Dodon.

Reprezentanți ai fostei guvernări nu au venit, deocamdată cu vreun comentariu.


Pub