Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Trans-Oil îi solicită lui Igor…

Trans-Oil îi solicită lui Igor Dodon să inițieze o investigație privind informațiile despre dubla identitate a lui Vaja Jhashi

După ce Igor Dodon a declarat că Vaja Jhashi este cea de-a doua persoană care deține dubla identitate a R. Moldova, compania condusă de omul de afaceri, Trans-Oil, îi solicită șefului statului să inițieze o investigație la acest subiect. Trans-Oil declară că informația respectivă „nu corespunde realității și reprezintă un fals grosolan”.

Anterior, președintele a declarat că pe lângă Vlad Plahotniuc, dublă identitate ar fi obținut și milionarul Vaja Jhashi, despre care presa a scris că ar face parte din anturajul fostului lider al democraților. Compania condusă de Vaja Jhashi insistă însă că informația este falsă, iar „cei care au lansat” în spațiul public această informație „nici măcar nu au verificat dacă coincid astfel de date elementare ca grupa sanguină”.

„Domnule Președinte, noi admitem că acei ce se ocupă de investigarea chestiunilor ce țin de a doua identitate nu au manifestat profesionalismul necesar sau intenționat au indus în eroare conducerea țării și opinia publică”, este menționat în adresarea Trans-Oil către președintele Igor Dodon.

Vaja Jhashi este un milionar de origine georgiană, care deține însă și cetățenia R. Moldova. Acesta conduce cel mai mare grup de companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor din R. Moldova, „Trans-Oil Group of Companies”. Milionarul a recunoscut anterior că îl cunoaște pe liderul democraților de mult timp, iar în ianuarie 2018 acesta a făcut parte dintr-o delegație oficială a premierul Pavel Filip, care a efectuat o vizită în Emiratele Arabe Unite.

Vaja Jhashi a figurat anterior drept membru al Consiliului de Administrare al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, organizație fondată și condusă de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

Procuratura Anticorupție a confirmat anterior că a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a celui de-al doilea pașaport al R. Moldova, cu o altă identitate.