14:29:58 16.04.2024
Stiri

DOC // Dosarul privind concesionarea Aeroportului: Opt persoane publice și una juridică, puse sub învinuire

Anticorupție 07.02.2020 15:59 Vizualizări2334 Autor: Ziarul National
DOC // Dosarul privind concesionarea Aeroportului: Opt persoane publice și una juridică, puse sub învinuire


La cauza penală de bază care vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău au fost conexate, în luna septembrie 2019, altele trei care vizează implicarea demnitarilor în această tranzacție păguboasă pentru stat, așa cum a arătat o comisie parlamentară de anchetă în toamna anului trecut.

Procuratura Anticorupție i-a răspuns deputatului Alexandr Slusari că, în prezent, sub învinuire în cadrul acestei cauze penale au fost puse opte persoane publice și de demnitate publică, dar și o persoană juridică.

Cu Aeroportul sunt patru dosare penale conexate în septembrie 2019, opt persoane publice și cu funcții de demnitate publică sub învinuire pe articole care prevăd escrocherie în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri și spălarea banilor de către o grupare criminală organizată, abuzul/excesul de putere, abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul acestei grupări. Un buchet întreg. Sper foarte mult că printre acele opt persoane se regăsesc Iurie Leancă, Valeriu Lazar și cumătru lui Dodon, Tudor Copaci”, a comentat Slusari răspunsul pe care l-a primit de la Procuratură.

CITIȚI și APP acuză compania care a luat în concesiune Aeroportul că a investit numai jumătate din suma promisă în contract, majoritatea banilor fiind din taxa plătită de cetățeni: Autoritățile anunță TREI scenarii pentru a întoarce statului acest obiectiv



Totodată, deputatul a primit confirmarea de la aceeași instituție că există o cauză penală și în ceea ce privește re-înstrăinarea cele 59 de hectare de teren, luate de la stat la preț de nimic, împreună cu cele zece hectare pe care a fost construită „Arena Chișinău”, la Stăuceni.



„Cu Arena Națională este pornită cauza penală din octombrie 2019 pe delapidări de fonduri, abuzul/excesul de putere, abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu, săvărșite în interesul unui grup criminal organizat. De atunci a trecut deja jumătate de an. Societatea așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelate dosare de rezonanță. Cu tragerea la răspundere faptașilor, nu a țapilor ispășitori. Cu confiscarea averilor acestora”, cere deputatul Alexandr Slusari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md