‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGrupul Trans-Oil a stabilit un nou record de creștere a veniturilor

Grupul Trans-Oil a stabilit un nou record de creștere a veniturilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Grupul Trans-Oil, controlat de milionarul Vaja Jhashi, a înregistrat o creștere spectaculoasă de circa 65% a veniturilor din vânzări în perioada iulie-decembrie 2019, față de perioada respectivă a anului 2018, arată un raport al companiei, scrie Mold-street.

Astfel, în a doua jumătate a anului 2019, Grupul a avut vânzări substanțiale, ajungând la 463,7 milioane dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 65%, ca urmare a majorării exporturilor de cereale, semințe și ulei de floarea soarelui.

De ce au crescut vânzările

Potrivit datelor publicate de Trans-Oil, în ultimele șase luni ale anului 2019, vânzările de orz au crescut de 4 ori, cele de grâu – cu 85%, de porumb – cu 63%, iar cele de semințe de floarea soarelui – cu 43%.

Trans-Oil a procesat aproximativ 200 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, în creștere cu 127%, stabilind un nou record de producție.

Aceste rezultate se datorează creșterii producției culturilor agricole în Moldova, revenirii pieței uleiurilor vegetale, comerțului în România și Ucraina, programului de finanțare îmbunătățit (emisiunea de Eurobonduri de 300 milioane de dolari și utilizarea PXF de 106 milioane dolari), dar și unui program puternic de marketing internațional, se arată în raportul Trans-Oil.

În decembrie 2019, Grupul a primit lotul de 100 de vagoane de căi ferate, comandate în mai 2019.

‹ adv ›

Această achiziție va aduce flota Trans-Oil la 175 de vagoane, va diminua costurile de logistică interioară și va reduce semnificativ timpul de transportare a mărfurilor, din partea de nord a țării la instalațiile portuare din Reni și Giurgiulești. Achiziția va reduce, de asemenea, dependența Trans-Oil de compania feroviară de stat.

În aprilie 2019, Trans-Oil Group a emis 300 de milioane de dolari Eurobonduri pe cinci ani. Acordul a fost un debut atât din partea emitentului, cât și pentru Moldova. Obligațiunile sunt listate la Bursa de Valori din Irlanda.

Active de sute de milioane de dolari

Vaja Jhashi deține grupul Trans-Oil, ce include peste 20 de companii ce are o cotă de 95% pe piața procesării de semințe de floarea soarelui și producerii de ulei și circa 57% la exportul de cereale și oleaginoase din Moldova.

‹ adv ›

Valoarea activelor este estimată la peste 240 de milioane de dolari, din care peste 220 milioane de dolari este cota lui Vaja Jhashi. Grosul acestor active se află în Republica Moldova și doar două în Ucraina și unul în Geneva, Elveția.

FOTO: gifp.md

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›