(video) Un autocamion a ajuns în șanț, iar 39 de localități au rămas fără energie electrică, din cauza vântului puternic

Vântul puternic de ieri a doborât mai mulți copaci pe traseele din țară, iar 39 de localități au rămas fără curent. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit cu lucrări de derfișare, iar furnizorii de energie electrică lucrează pentru a soluționa problema.

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, în urma vântului puternic angajații IGSU au intervenit în trei cazuri, pentru a efectua lucrări de defrișare.

Rafalele de vânt au doborât doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni și Cahul. Un arbore a căzut chiar pe acoperișul unei gospodării în localitatea Păscăuți, raionul Râșcani.

În localitatea Tudora, raionul Ștefan –Vodă , salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu.

Iar potrivit datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului pe data de 5 februarie, au fost deconectate parțial 39 localități din raioanele Nisporeni, Anenii –Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova. Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul întregii zile de astăzi, pentru a restabili energia către consumatori.

În urma situațiilor înregistrate nicio persoană nu a avut de suferit.


Pub